Laupäeval, 20.septembril toimus Olustveres hoidistemess 2025. Päeva jooksul valiti parimaid hoidiseid, oli kultuuriprogramm, kus peaesinejaks STEFAN. Samal ajal oli ka rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus ning toimus palju muud põnevat.
3.kursuse kokad olid õpetaja Anne Külaotsa juhendamisel hoidistamise tundide raames hapendanud, marineerinud, kuivatanud ja keetnud palju erinevaid hoidiseid.
Olustverre võtsime kaasa PRINTSESSI MOOSI (ahjuõunapüree), JA NII MAITSEBKI SÜGIS (õunamoos aroonia ja pihlakaga), PÄIKE ÕUNAPUU OTSAS (õunakompott aroonia, pihlaka ja apelsiniga), ÕUNAVISS VISSIL KÜLAS (õunavõi), AH SÕIDA SEENELE (kukeseenemoos juustule), TERVES KEHAS TERVE VAIM (mädarõigas ingveri mee ja kurkumiga), KÖÖGIVILJADISKO (Boršisupi põhi),TOMATITE SÕDA (rösttomati kaste tšilliga), VÄHEKE VÜRTSI ELLU (ploomikaste tšilliga ) ja MAGUS ELU- LA DOLCE VITA (suvikõrvitsa- ananassimoos).
Kuna osalesime alles esimest aastat, siis saime oma kaks hoidist (magus ja soolane) panna rahvahääletusele. Seal me auhinnalist kohta küll ei võitnud, kuid see ei olnudki meie jaoks peamine. Tuntud inimesed hindavad kategoorias “VIP hoidis” ning sellele konkursile saavad oma hoidiseid esitada need, kes on osalenud aastaid.
Saime oma hoidiste boksis palju kiita. Kiideti meie hoidiste põnevaid maitseid, hoidiste nimesid, purkide kujundust. Nagu üks klient ütles - “siin on näha, et on ikka vaeva nähtud”. Et klientidel põnevam oleks siis oma moosile MAGUS ELU me koostisaineid ei pannud. Lasime mõistada ja õigesti vastanud said auhinnad. Lisaks oli meil degusteerimiseks kaasas ka hapendatud aedoakaunad. Mõned hoidised said kohe otsa, aga midagi tõime ka koju tagasi. Päev oli täis suhtlemist, toredaid kliente ja head meeleolu.
Aitäh 23KS1 panuse eest hoidiste valmimisel!
Aitäh õpetaja Tiina Kaldale meie lilleseade eest!
Aitäh õpetaja Anne Külaotsale juhendamise ja messil selgituste andmise eest!
Aitäh õpetaja Laivi Hintsile abi eest nii purkide vormistamisel kui ka messil!
Toitlustusosakonna juhtivõpetaja Katrin Rand