Kelli lugu

Esitleme teile taas meie üht tegusat toitlustusvaldkonna vilistlast, kelle nimeks Kelli Mänd. Huvi kokanduse vastu ei olnud Kellil algselt kohe üldse, tunnistab ta. Pabereid meie kooli tuues avaldas ta soovi õppida klienditeenindajaks, kuid tol hetkel gruppi ei avatud ja järgmise valikuna leidis ta ainuvõimalusena kokaks õppida. Nüüd meenutab naine, et enim jäid meelde just esimesed erialased tunnid. Talle meeldis, kuidas ta ei pidanud mitte kunagi midagi pähe tuupima vaid vastupidi, leidma küsimustele ja õpitule vastuseid läbi mõtlemise, kogemuste ja oskuste. „Kui sa päriselt võtad tunnis selle aja, et kuulata ja panna tähele ning kaasa mõelda, siis on õppimine ju tegelikult imelihtne. Minule selline lähenemine meeldis,“ ütles ta. Koka eriala lõpetanud, jätkas Kelli meie koolis enesearendamise eesmärgil kelneri erialal, olles siis juba ka kokana tööl. Kelli esimene töökoht oli kodukohas olev restoran Eastern Outback. Ta on tänulik iga õpetussõna ja kogemuse eest, mis ta sealt sai. Edasi liikus noor naine Raplasse, Pargi restorani. „Võiks ju eeldada, et lõpetad kooli ja otsid ülesse selle kõige ägedama koha, kuhu tööle minna, aga mulle pigem meeldib just selline armas, hubane ja kodune koht, kuhu ma saan igapäev rõõmuga minna,“ põhjendab Kelli oma valikuid. Oluliseks peab ta ise kõikides protsessides osaleda, sest Kelli arvates peab üks kokk oskama teha kõike! Just selline võimalus on tal praegu avanenud. Ameti juures köidab naist enim see tunne teha ja luua reaalselt midagi head igale inimesele. Väljakutseks on aga pingetaluvus ja pikad tööpäevad. Värsketele õppuritele soovitab Kelli järgmist: „Leidke see oma miski avastades erinevaid kultuure, kööke. Leidke see miski, mida te suure pühendumusega teha tahaksite. Olge julged ja katsetage!“. Lähitulevikus sooviks Kelli arendada oma oskuseid kondiitri valdkonnas. Ametit ta lähiajal küll ei vaheta, kuid leiab, et õppida pole kunagi hilja!